Hoe vaak moet ik mijn houtkachel vegen?

Meestel is een keer per jaar de schoorsteen vegen voldoende. Vooral als uw houtkachel dient als bijverwarming. Is het uw hoofdverwarming? Dan kan het soms nodig zijn om uw schoorsteen vaker te laten schoonmaken. Laat u hierin ook adviseren door een erkende schoorsteenveger. Die ziet precies in welke staat uw schoorsteen is.

Hoe kan ik mijn houtkachel schoonmaken?

Na lang stoken kan het voorkomen dat er veel asresten op de plaat / la blijven liggen. Wanneer de kachel is afgekoeld kunt u de la met as schoonmaken met een borstel. Dit is ook een goed moment om de ruiten schoon te maken. Is de ruit niet heel vies? Gebruik dan heet water met keukenpapier. Tegen hardnekkig vuil kunt u beter gebruik maken van een sterker schoonmaakmiddel. Dit kunt u via ons verkrijgen.

Wanneer mag ik wel of niet hout stoken?

Er zijn momenten dat u beter geen hout kan stoken. Zoals bij mistig weer of als het windstil is. Hoewel dit vanuit de wet niet verplicht kan worden, is het wel iets om rekening mee te houden. U veroorzaakt er namelijk overlast mee voor de omgeving, omdat de rook blijft hangen. Daarnaast kan het schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid van uzelf en anderen. Bekijk via de Stookwijzer of u wel of niet kunt stoken.

Wie is Kachelcentrum Twente?

Bij Kachelcentrum Twente werken ervaren mensen die samen met u kijken naar de meest geschikte kachel voor in uw huis. De juiste sfeer en klantbeleving staat bij ons voorop. Daarom luisteren we goed naar uw wensen voor een houtkachel.

Kan ik altijd langskomen bij de showroom?

Dat kan altijd! Maar wij vinden het belangrijk dat wij alle tijd voor u hebben. Daarom adviseren we om een afspraak te maken met ons. Dit kan via verschillende wegen op onze contactpagina.

Wat zijn de voordelen van een houtkachel?

Er zijn veel voordelen te noemen van een houtkachel. Denk bijvoorbeeld aan de sfeer en gezelligheid die de kachel met zich meebrengt. Met name dankzij het knisperen van het hout, de geur en het warme, sfeervolle licht. Andere voordelen zijn op financieel vlak. Moderne houtkachels bieden een hoog rendement waardoor het financieel ook aantrekkelijker is. Er is minder hout nodig om het warm te maken. Plus de aanschaf van een houtkachel is over het algemeen goedkoper dan een gaskachel.

Het ligt vooral aan uw wensen wat u een voordeel vindt. Houtkachels zijn er in allerlei groottes, soorten, materiaal en kleur. Laat u zich vooral goed adviseren om de juiste sfeer en beleving in huis te krijgen.

Tips om verantwoord te stoken met hout

Het is aan te raden om niet te stoken als het windstil of mistig is. Dan blijft namelijk de rook hangen en dat veroorzaakt vaak overlast voor uw buren. Laat uw schoorsteen ieder jaar schoonmaken door een erkende schoorsteenveger. Dit zorgt voor een goede verbranding. Houd de ruimte verder goed geventileerd als de kachel brandt.

Heb ik garantie op mijn houtkachel?

Op al onze producten is de wettelijke garantie van toepassing. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product geen gebreken hoort te vertonen die niet te verwachten zijn tijdens de verwachte levensduur bij normaal gebruik. Er zijn uitzonderingen op de garantie. Vraag hiernaar bij aankoop van uw houtkachel. Dit kan per product verschillen.

Kan ik mijn houtkachel retourneren?

U kunt zonder opgave van reden binnen 14 dagen uw houtkachel retourneren. In geval van retourneren vragen wij u om contact met ons op te nemen.

Retourzendingen komen voor eigen rekening. Daarnaast mag het product niet uit de verpakking zijn gehaald, niet gebruikt of beschadigd zijn. Stuur het product terug in de originele verpakking en doos. Mochten wij akkoord gaan met de retourzending dan krijgt u binnen 14 dagen uw geld terug.

Hoe verloopt de verzending van de houtkachel?

De bezorging verloopt via het transportbedrijf RBTC. Bij hen heb je de mogelijkheid om aan te geven of je een uur voor aflevering gebeld wilt worden. Zo hoef je niet de hele dag thuis te blijven.

Wat zijn de bezorgkosten van een houtkachel?

Wij rekenen voor het bezorgen van houtkachels € 69,95 euro voor levering aan huis. De bezorging verloopt via het transportbedrijf RBTC. Bij hen heb je de mogelijkheid om aan te geven of je een uur voor aflevering gebeld wilt worden. Zo hoef je niet de hele dag thuis te blijven.

In welke staat verkeren de tweedehands kachels?

Wanneer wij tweedehands houtkachels in ontvangst nemen, checken wij de staat waarin deze verkeerd. Uiteraard zijn er gebruikerssporen te vinden aan de houtkachel, maar dat is niet zo gek. U kunt tegen een voordelige prijs een mooie gebruikte houtkachel op de kop tikken. Via onze webshop ziet er welke er beschikbaar zijn.

Kan ik veilig stoken met een gebruikte kachel?

Het is altijd verstandig om goed te letten op de veiligheid. Daarom adviseren wij, om problemen te voorkomen, om alleen een tweedehands kachel te kopen via een deskundige handelaar. Zo loopt u zelf geen risico en weet u zeker dat u een veilige en deugdelijke kachel koopt. Als tweedehands handelaar weten we hoe een kachel nagekeken moet worden en wat er nodig is om deze te reviseren. Na aankoop van een houtkachel heeft u dan ook (beperkte) garantie. Doe dus de verkoop en aankoop van een tweedehands houtkachel via een betrouwbare en deskundige handelaar.

Kan ik mijn kachel aan jullie verkopen?

Het is zeker mogelijk om uw kachel aan ons te verkopen. Wij kijken dan wel naar de staat waarin deze verkeerd om in te schatten of deze nog geschikt is voor hergebruik. Wilt u uw kachel laten vernietigen? Neem dan contact met ons op. Dan voorzien wij u van het juiste advies om u zich te ontdoen van de kachel.

Komen jullie de houtkachel installeren?

Bij Kachelcentrum Twente vinden we het belangrijk dat u geen omkijken heeft en gewoon kan genieten van het uitzicht. In dit geval een sfeervolle houtkachel als middelpunt van uw woning. Daarom installeren wij de houtkachel voor u op de gewenste plek. Let er wel op dat wij eenvoudig naar binnen kunnen en dat alle rommel of obstakels uit de weg liggen. Dan kunnen wij goed ons werk doen.

Kan ik zelf een houtkachel plaatsen?

Bij een houtkachel leveren wij dubbelwandige RVS pijpen. Dit omdat deze verplicht zijn volgens het bouwbesluit. Maar daar hoeft u zich niet druk om te maken. Wij installeren op vakkundige wijze uw houtkachel. Bij Kachelcentrum Twente beschikken wij over deskundige monteurs die de klus voor u klaren.