Kutzner + Weber

Met het Airjekt elektrostatische fijnstoffilter van Kutzner + Weber stookt u schoner en socialer! Het Airjekt fijnstoffilter verwijdert de schadelijke fijnstoffen uit rookgassen en is speciaal ontwikkeld voor een schonere werking van houtkachels, haarden, pelletkachels en pelletketels.


Door gebruik te maken van een Airjekt fijnstoffilter kunt u bijvoorbeeld een houtkachel installeren in stedelijke gebieden waar speciale eisen gesteld worden aan schone lucht. Maar het systeem is ook heel geschikt voor oudere houtkachels en afvoerkanalen. Met het Airjekt fijnstoffilter heeft u minder uitstoot van fijnstof en dit resulteert in minder (stank)overlast voor de omgeving.

Fijnstofvrij hout stoken kan! Laat ons daar, als bewuste gebruikers, installateurs en fabrikanten, samen voor gaan! Combineer een houtkachel, haard, pelletkachel en pelletketel met een elektrostatische fijnstoffilter van Kutzner+Weber.


Werking van de Airjekt fijnstoffilter van Kutzner+Weber

De elektrode in het rookkanaal produceert een spanningsveld wanneer de temperatuursonde een temperatuurverhoging in het rookkanaal waarneemt. Dit spanningsveld ioniseert de fijnstof in de rookgassen, zodat ze elektrostatisch geladen worden. Door de elektrostatische lading van de fijnstof wordt deze aangetrokken tot en afgezet op de binnenwand van het schoorsteenkanaal. Daar hecht de fijnstof samen tot grote vlokken, die niet langer de schadelijkheid van fijnstof vertonen bij inademing. Bij het reinigen van het rookkanaal wordt de fijnstof als gewoon roet verwijderd.

De sterren elektrode werd speciaal door K+W ontwikkeld om de lengte van de elektrode te reduceren. De stervormige uitsteeksels op de elektrode produceren een ioniserend veld dat veel efficiënter de fijnstof oplaadt, omdat de kracht van het veld aan de sterpunten veel sterker is. Zo volstaat een uiterst compacte elektrode, tegenover soms erg lange elektrodes bij andere merken.

De Airjekt serie is een elektrostatisch fijnstoffilter systeem en bestaat uit verschillende modellen voor maatwerk oplossingen. Klik op producten voor uitgebreide assortiment. Er zijn voor een optimale installatie ook meerdere accessoires beschikbaar, zodat het Airjekt fijnstoffilter zowel toe te passen is bij bestaande houtkachels en rookkanalen, als bij nieuwe houtkachels en rookkanalen.

Het voordeel van een fijnstoffilter

Dankzij Kutzner + Weber schoorsteencomponenten wordt de uitstoot van rookgassen vermindert, zoals fijnstof, en de efficiëntie van het uitlaatsysteem verhoogd. Ze optimaliseren de verbranding, verminderen het geluid en maken uitlaatsystemen milieuvriendelijker, energiezuiniger en ook comfortabeler in gebruik. Dit betekent dat ze voorbereid zijn op de toekomst.

Wij hebben bij Kachelcentrum Twente een assortiment met fijnstofafscheiders, trekbegrenzers, uitlaatkleppen, geluiddempers, rookafzuigers en andere schoorsteentoebehoren. Hier vind je technische informatie over de Airjekt Ceramic en de serie van Airjekt 1.

Wilt u dit graag in het echt zien? Dan nodigen we u graag uit in onze showroom. Deze is op afspraak te bezoeken.