Hark Fijnstoffilter

Bijna alle Hark houtkachels en inbouwhaarden zijn standaard uitgerust met een keramisch fijnstoffilter. Hark heeft al meer dan 400.000 houtkachels en haarden geplaatst met een fijnstoffilter. Deze technologie heeft zich hierdoor al lang bewezen! De houtkachels en inbouwhaarden van Hark beschikken over de ECOplus technologie. Dit is een ontwikkeling van het bedrijf HARK in samenwerking met het Fraunhofer Instituut voor Bouwfysica in Stuttgart. In vergelijking met conventionele houtkachels en inbouwhaarden worden de houtkachels en inbouwhaarden met het ECOplus-systeem gekenmerkt door een verbrandingskamer met een speciale geometrie in combinatie met een automatisch luchttoevoersysteem en een keramisch fijnstoffilter t.b.v. houtkachels. De voering van de verbrandingskamer bestaat uit een zeer sterke en speciale, gladde keramiek.


Het voordeel van een fijnstoffilter

Al deze componenten samen zorgen ervoor dat de verontreinigende stoffen in de rookgassen worden geminimaliseerd (vanaf 9 mg/Nm3) en het rendement van de houtkachel aanzienlijk wordt verhoogd (t/m 89,2%) . Het speciale keramiek zorgt voor een efficiënte warmtestraling in de haard, die door een uitstekende stralingswarmte aan de ruimte wordt afgegeven. Het brandstofverbruik van ECOplus houtkachels is tot 40% lager dan dat van conventionele HARK haarden.

Wij hebben bij Kachelcentrum Twente een assortiment met fijnstofafscheiders, trekbegrenzers, uitlaatkleppen, geluiddempers, rookafzuigers en andere schoorsteentoebehoren.

Wilt u dit graag in het echt zien? Dan nodigen we u graag uit in onze showroom. Deze is op afspraak te bezoeken.